Wat is een pamperbank?

De Pamperbanken worden georganiseerd in en door partnerorganisaties van de lokale gezinsondersteunende netwerken van Huis van het Kind Brussel. 

Het idee van de pamperbank is eenvoudig. Héél wat gezinnen hebben vaak een overschot aan pampers. Kinderen groeien snel uit de pampers, hebben regelmatig een grotere maat nodig of worden zindelijk. Ieder met een overschot kan deze doneren één van onze inzamelpunten van de pamperbank.

Over heel Brussel zijn er 40 inzamelpunten verspreid, te herkennen aan de grote kartonnen blauwe box met het pamperbank logo. De luiers worden herverdeeld aan gezinnen zonder inkomen of met een leefloon van het OCMW wonend in Brussel. Om de twee weken kunnen ze tijdens de openingsuren van de pamperbank een zakje van 25 luiers aan € 1 ophalen in één van de drie Huizen van het Kind in Brussel. Deze materiële ondersteuning heeft als doel om gezinnen toe te leiden naar ander gezinsondersteunend aanbod in de buurt.

Let wel, vanwege de grote vraag en het beperkt aanbod kunnen er maar een beperkt aantal ouders worden geholpen. Daarom wordt er strikt gekeken of de ouder voldoet aan het profiel en vaak is een doorverwijzing van een partner van Huis van het Kind nodig. Ook is de aankoop beperkt om zoveel mogelijk gezinnen te kunnen helpen.

Wil je graag pampers doneren of ben je op zoek naar een pamperbank? Klik dan op een van onderstaande buttons.

Met steun van BNP Paribas Fortis Foundation en de Koning Boudewijnstichting.


Wat is een pamperbank?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x